מה תפקידו של מנהל רשתות בארגונים?

אחד התפקידים שנוכל למצוא כמעט בכל ארגון (אם לא בכולם) הוא מנהל הרשתות. בעולמנו היום אין דבר כזה ארגון בלי מחשבים ובלי הצורך בתקשורת בין המחשבים, ובדיוק בשביל זה קיים תפקיד מנהל הרשתות. מדובר על האדם שאחראי על תקשורת הנתונים בארגון, על התוכנה והחומרה, והוא האדם לו קוראים בכל פעם שצצה בעיית תקשורת. 

 

אז מהו בדיוק תפקידו של מנהל רשתות בארגונים ואיך מגיעים לתפקיד כזה (רמז- קורס ניהול רשתות)? כל הפרטים בכתבה הבאה.

אחריות על החומרה ותחזוקתה 

תפקידו הראשון של מנהל הנתונים הוא להיות אחראי על כל הרכיבים הפיזיים במחשב ובהתקנים האלקטרוניים האחרים (מה שנקרא "החומרה"). מתוקף תפקידו, מנהל רשת אחראי על כרטיסי הרשת, על המתגים, הנתבים, המודמים וכל חומרה אחרת שקיימת בארגון. הוא זה שאחראי להתקין ולהגדיר את הציוד, וכן במקרה וישנה תקלה, הוא זה האמון על פתירתה. 

בניית ותחזוקת הרשת

מעבר לרכיבים הפיזיים, מנהל רשת אחראי גם על התוכנה עצמה ועל תקינות התשתיות השונות (LAN ו-WAN). הוא זה שבונה את הרשת ופורס את השרתים בארגון כך שיתאימו לצרכים הספציפיים של הארגון, הלקוחות והעובדים. הוא מקצה כתובות רשת, מגדיר את פרוטוקולי הרשת ולעתים גם מנהל תוכנות של חיפוש מידע. כמובן, הוא גם זה שדואג לתחזוקה של הרשת, ואחראי לתקן ולטפל בבעיות שצצות מעת לעת. 

אבטחת מידע

יותר ויותר מנהלי רשת הופכים אחראים גם על אבטחת התקשורת ואבטחת הרשתות הקיימות בארגון. אבטחת מידע הפכה לפעילות חשובה כמעט בכל ארגון, בשל צמיחתה של תופעת ההאקרים וגניבת המידע ברשת. לכן, מדובר על אחד התפקידים החשובים ביותר של מנהל הרשתות.

הכשרה לעובדים חדשים

חלק מתפקידו של מנהל רשת הוא לדאוג לעובדים חדשים שמגיעים לארגון. הוא זה שצריך להגדיר חשבון חדש ברשת הארגון, להקצות את כתובת הדואר האלקטרוני של הארגון לעובד החדש, וכן להראות לעובד החדש כיצד להשתמש ברשת. באופן כללי, כל אחד בארגון מכיר את מנהל הרשת שכן אין כמעט עובד שלא ייתקל בבעיה ברשת או שלא יזדקק לעזרתו והכוונתו של מנהל הרשת. 

מסד נתונים

הרבה פעמים (אך לא תמיד) מנהל רשת אחראי גם על מסד הנתונים של המשתמשים ברשת - כלומר מאגר של נתוני העובדים. הוא צריך לבנות אותו וכן לתחזק אותו.

 

איך ניתן להשתלב במקצוע?

הדרך הישירה להפוך למנהלי רשת בארגון הוא באמצעות קורס ניהול רשתות. קורס כזה ילמד אתכם כל מה שצריך לדעת על ניהול רשתות, פריסת שרתים, המערכות והתוכנות השונות (כלים של מיקרוסופט, חברות תוכנה פופולריות כמו wireshark), וכן גם תחומים שזלגו לעולם ניהול הרשתות כמו אבטחת מידע ומסדי נתונים. בסוף הקורס, תוכלו להשתלב כמעט בכל ארגון - כי כפי שכבר אמרנו, אין ארגון שלא זקוק למנהל רשת. 

 
תוכנות מחשב
מספר מדרגים:2 דירוג ממוצע:5