לעבוד בעולם ההייטק

מדינת ישראל היא חממת הייטק לא קטנה בכלל. בעשור האחרון, ענף ההייטק פורח משמעותית ומפרנס אלפי ישראלים. מעבר לכך, הרבה מאוד מחברות ההייטק הפועלות בארץ, צברו מוניטין בינלאומי בכל הקשור לתחומי התוכנה, האינטרנט, תעשיות ביטחוניות, מכשור רפואי, אלקטרוניקה ועוד.  אם גם אתם רוצים להיכנס לתחום ההייטק ולעבוד במקצוע נחשק, מאתגר ומעניין, תצטרכו לדעת מספר דברים.

ראשית, קורות החיים שלכם צריכים להיראות מקצועיים ביותר. קחו בחשבון שתהליך הקבלה שלכם בכל חברה וגם בחברות הייטק, מתחיל בקורות החיים שלכם שמגיעים למנהל כלשהו בחברה. שנית, זכרו תמיד שרושם ראשוני הוא דבר חשוב מאוד. על כן, אנו ממליצים לכם להגיע לכל ראיון עבודה לפחות רבע שעה לפני המועד שנקבע לכם. שלישית, מבחינת תהליך קבלה לתפקיד כלשהו בחברת הייטק, התהליך כולל מספר שלבים בהם: ראיון עם מנהל ראשון (בדרך כלל ראש צוות), ראיון עם מנהל שני, ראיון עם משאבי אנוש והצעת העבודה (אם הגעתם לשלב זה, נמצאתם כמתאימים לתפקיד). רביעית, רצוי מאוד לפני שאתם הולכים לראיון עבודה בחברת הייטק, שתלמדו קצת על החברה. כלומר תספרו למראיין מדוע בחרתם דווקא להתראיין בחברה ולמה תהיו מעוניינים לעבוד בה. חמישית, נסו להגיע כמה שיותר מוכנים וכמה שיותר רגועים. חשוב מאוד לענות נכון על השאלות המקצועיות שישאלו אתכם, אבל יותר חשוב הוא גם אופן ההתמודדות שלכם והגישה שלכם. אם שואלים אתכם שאלות על דברים שלמדתם בתואר, זה בסדר גם לא לדעת לענות על כל השאלות. מה שחשוב הוא שלא תראו לחוצים.

לעבוד בחברת הייטק

ניתן לעבוד בתפקידים מגוונים. תפקידים אלו יכולים להיות, בודקי תוכנה, מהנדסי תוכנה, מתכנתים, תמיכה טכנית ועוד. תפקידים נוספים יכולים להיות גם כאלה הקשורים לעולם המשפט, כמו תפקידים של עריכת דין (נדרשת התמחות בדיני אינטרנט).

עולם ההייטק ועולם המשפט

אם עד היום חשבתם שעולם המשפט מתחלק רק לקטגוריות של דיני משפחה, דיני עבודה, משפט פלילי וקטגוריות נוספות שסביר להניח ששמעתם עליהן, הרי שבשנים האחרונות יש תחום שנמצא במגמת התפתחות והוא תחום ההייטק. כלומר, הרבה עורכי דין גם ותיקים וגם בוגרים חדשים, בוחרים דווקא להתמחות בכל הקשור לעולם המחשבים והתוכנה. מדובר על תחום שדורש התייחסות משפטית מיוחדת.

על מה אחראי עורך דין הייטק

עורך דין הייטק מתמחה מתמחה בכל מה שקשור לחוזים. חוזים בתוך חברות ההייטק וכמו כן חוזים מול גורמים חיצוניים, מול ספקים ומול לקוחות ועובדים. מעבר לכך, הוא גם מתמחה בכל מה שקשור לתקנונים, הסכמי מייסדים, אופציות ועוד. יש לו גם התמחות וידע בכל הקשור לזכויות קניין. הרי לכל חברת הייטק יש פטנטים שהיא רשומה עליהם וכמו כן יש סביבת מחקר ופיתוח. בהתאם לכך, נדרש עורך דין המתמחה ומבין בתחומים הללו. למעשה, דיני אינטרנט הוא תחום חדש שאמנם התחיל להיווצר כבר בשנות ה-90 אבל הוא כל הזמן במגמת התפתחות. דיני אינטרנט כוללים בתוכם פסיקות וחוקים שקשורים להתמודדות עם כל מה שקורה ברשת האינטרנט - כלומר באתרי אינטרנט, רשתות חברתיות ועוד.

מספר מדרגים:3 דירוג ממוצע:5